Steltkluut. Foto: Alie van Nijendaal-Postma

Bezoek

Kom het Landje van Gruijters eens bekijken. Het ligt tussen Spaarndam en Velserbroek, tussen de Redoute en het Liniepad. Het is goed te overzien vanaf deze wegen. In een uur kun je een rondje om het gebied lopen. Je hebt dan alle tijd om de vogels te bekijken. Neem een verrekijker mee. Het Landje ligt tussen de Redoute en het Liniepad in Velserbroek, dit is vlakbij Spaarndam. Er is parkeergelegenheid op twee plekken langs de Redoute. Er rijdt af en toe een bus van Haarlem naar Spaarndam. We waarderen het zeer als je de planten en dieren die je gezien hebt, op waarneming.nl zet. Hier kan je zien wat anderen hier zagen.

Wandelroute
Er is voor de Kennemer Vogeldag 2022 een speciale wandelroute ontwikkeld. Deze kan je downloaden op je telefoon zodat je 'met gids' rond het gebied kan wandelen.

Hier ligt het Landje van Gruijters

Het ligt tussen Spaarndam en Velserbroek, tussen Redoute en het Liniepad. 

Postadres

St. Duurzaam Natuurbeheer Landje van Gruijters
Dinkellaan 31
2105 VK Heemstede

IBAN NL47 INGB 0007 8307 60
KvK 67070973
RSIN 856818227

Aanmelden voor nieuwsbrief

Vogeltellingen en Waarneming.nl

Regelmatig worden tellingen uitgevoerd door de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland.
Coördinator is Annemiek Huneker.

Kijk op waarneming.nl wat anderen hier zagen. Zet ook je eigen waarnemingen op deze site. Ook van planten, insecten, zoogdieren, etc. Bedankt!

Copyright foto's

Noord-Hollands Archief, Hans Bonfrer, Henk van Bruggen, Wil Doorn-Meyne, Peter van Graafeiland, Ton Haver, Alie van Nijendaal-Postma, Freek Kamst, Rutger Rotscheid, Johan Stuart, Marjolein Verdam, René Vervloet.